Önkormányzati hivatal és orvosi rendelő energetikai felújítása Alsószentivánon

Önkormányzati hivatal és orvosi rendelő energetikai felújítása Alsószentivánon

 

 

Tájékoztató a községben megkezdődött – az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával megvalósuló - fejlesztésről

 

A kedvezményezett neve:Alsószentiván Község Önkormányzata

A projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Alsószentivánon

A szerződött támogatás összege: 32.134.800 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás célja az önkormányzati hivatal és orvosi rendelő energiaköltségeinek csökkentése.

A magas üzemeltetési költségek oka egyrészt az épületek nem megfelelő hőszigetelése és a régi, elöregedett nyílászárók miatti jelentős energiaveszteség, másrészt a fűtési rendszer elavultsága.

A fejlesztés magában foglalja a homlokzati falak és a födém szigetelését, nyílászárók cseréjét, valamint korszerű fűtési rendszer kialakítását.

Jelenleg a magas energiaköltségek jelentős mértékben terhelik a fenntartót. Az átfogó energetikai felújítás következtében a beruházás viszonylag rövid idő alatt megtérül.

Az energetikai hatékonyság fokozásán túl a projekt hozzájárul ahhoz, hogy az épületet használó gyermekek és felnőttek jobb higiéniás körülmények között használhassák az épületeket, megszűntetve a hőmérsékleti egyenlőtlenségeket, javítva a levegőminőséget. A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy mind a dolgozók, mind az épületeket használó lakosság kényelemérzete növekedjen, így az intézmények jobb környezetet biztosíthassanak, hatékonyabbá tudják tenni a feladatok ellátását. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.31.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00042